Vitadis dieet ervaring: review door Marjolijn

Review door: Marjolijn
Aantal dagen getest: Twee weken
Conclusie: Positief

vitadis 5 star

Volgens de laatste cijfers blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse bevolking last heeft van overgewicht. Er zijn dan ook heel wat diëten beschikbaar, waarvan het vitadis dieet er één is. En in tegenstelling tot andere diëten lijkt het vitadis dieet, dat pas in 2013 ontstond, heel goede recensies te krijgen. In verschillende tests werd het zelfs uitgeroepen tot het dieet van 2013.
Voldoende reden voor Marjolijn om het vitadis slanker leven plan uit te testen. Wij delen haar ervaring met het vitadis dieet met jou.

 • Waarom is dit dieet zo populair?
 • Is het echt makkelijk vol te houden als beweerd wordt?
 • Zijn de beweringen waar?!

Vitadis dieet review door Marjolijn

Mijn naam is dus Marjolijn, 34 jaar en fiere moeder van 2 zoons. Reeds na de geboorte van mijn eerste zoon ben ik gestart met vet te verliezen. Iets wat ik vandaag nog steeds doe, want het wordt er met de jaren niet makkelijker op. Omdat ik zoveel goede dingen hoorde over Vitadis wou ik dit dieet een kans geven.

Slanker Leven Plan en Vitadis

Vitadis is op korte tijd uitgegroeid tot een bekende speler op de Nederlandse gezondheidsmarkt en heeft inmiddels verschillende vestigingen in Nederland. Het slanker leven plan is een dieet, speciaal ontwikkeld door Vitadis Health Care.

De claims van het vitadis slanker leven plan zijn geweldig:

 • 3 tot 6 kilo gewichtsverlies per week
 • Makkelijk vol te houden
 • Verantwoord en gezond gewichtsverlies
 • Een goede begeleiding/coaching
 • Helemaal online te volgen
 • Geen jojo effect

Het dieet heeft heel wat gemeen met het bekende eiwitdieet, dat altijd erg populair is geweest wegens zijn efficiëntie. Het slanker leven plan is dan ook een verbetering van het eiwitdieet. Je koolhydraten consumptie wordt beperkt en in plaats daarvan eet je meer eiwitten. Eiwitten gaan een hongergevoel tegen en zijn de bouwstenen voor je spieren. Dr. Frank, Atkins en het Cambridge Dieet zijn allen op dit principe gebaseerd.

Review: De bestelling

Na aankoop van mijn pakket werd ik doorgestuurd naar een registratieformulier waar ik enkele gegevens mocht invullen. Nadien kreeg ik meteen toegang tot een persoonlijke ‘online afslank’ account. Hier zou ik enkele belangrijke zaken kunnen bijhouden zoals mijn vooruitgang, eetmomenten, metingen, sport momenten (die overigens niet verplicht zijn) en aantekeningen.

Online account

Een leuke verrassing was ook dat ik hier enkele leuke extra’s terugvond zoals:

 • Verschillende recepten gidsen
 • Sport oefeningen
 • Allerhande nuttige informatie over het dieet
 • Een chat waarmee ik meteen contact kon opnemen met mijn coach
 • Download instructies voor de Android en Apple app

Vitadis app

De vitadis app mag ik zeker niet vergeten te vermelden want deze vond ik echt handig. De app bevat alle recepten en bereidingswijzen en was dus heel nuttig om bij me te houden in de keuken en de supermarkt.

Zowel de app als als de online account zagen er erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk uit.

Persoonlijke coach

Een kwartier na de bestelling van het afslank pakket kreeg ik reeds een e-mail van mijn afslank coach:

’ Dag Marjolijn, we hebben je bestelling in goede orde ontvangen en het pakket wordt nu naar je toegezonden.
Over 3 dagen starten we met het dieet, elke ochtend (6.00u.) stuur ik je tips en begeleid ik je naar een slanker lichaam, ook doe ik gezellig met je mee zodat ik je tips kan geven over de bereiding van het eten, mocht je vragen hebben, ik sta tot je beschikking!’

Klonk alvast heel vriendelijk dus. Ik nam alvast de tijd om me te verdiepen in de informatie die ik met het pakket had meegekregen.

Levering

Het vitadis pakket werd reeds de dag na mijn bestelling geleverd, om 15u (had het de dag voordien rond 9u besteld). Het pakket was compleet, niets op aan te merken dus.

Vitadis dieet: voeding

Ik had vooraf reeds gelezen dat je bij het Vitadis dieet gevarieerd kan blijven eten. Dat bleek ook meteen toen ik het pakket open maakte. In tegenstelling tot andere eiwit diëten zou ik de komende tijd dus niet alleen maar eiwit repen en shakes eten/drinken.

Het Vitadis Slanker Leven Plan bevat een paar shakes en repen maar vooral koekjes, brownies, nootjes, chips, crackers, soepen, omeletten, pannenkoeken en nog veel meer. En misschien wel het belangrijkste, gewoon blijven avondeten. Dit was alvast een enorme stimulans voor me en eerlijk gezegd begon ik aan het dieet met een beter gevoel dan bij eender welk dieet.

vitadis voedingstypes

Start Vitadis Dieet

Ik heb, net zoals jou wellicht, de nadelen van heel wat diëten ervaren; de voornaamste nadelen voor mij waren steeds het hongergevoel en lusteloosheid. Vooral bij crash diëten is dit gekend.

Het verwonderde mij dan ook dat ik zelfs na drie dagen met het Vitadis dieet geen van deze klachten ervoer. Hooguit had ik wat lichte hoofdpijn op dag drie, maar dat was de dag erna alweer over, ik veronderstel dat de drukte op het werk (ik ben lerares) daar de oorzaak van was.

De smaak van de producten zijn goed en in je In het afslank account staan vele receptengidsen met honderden recepten. De meeste zijn erg gemakkelijk te bereiden en dit kwam erg goed uit, want het hele gezin kon mee eten.

klantenservice: Online Coach

Ik bleek ook niet alleen te staan in mijn strijd tegen de kilo’s; elke ochtend kreeg ik namelijk een e-mail van mijn coach met de punten waarop ik moest letten. Zelfs zonder een maaltijd planner kon ik met zijn tips de dag inplannen, wat weer wat tijd scheelde.

Omdat ik uiteraard wel benieuwd was of er echt een fysieke persoon achter die mailtjes zat heb ik ook de chat uit m’n online account uitgeprobeerd. Als ik toen nog wat achterdochtig was, dan was dat voor mij het kantelmoment want ik had een leuk chatgesprek met mijn coach, die duidelijk de tijd wou nemen om mij nog meer tips te geven. Hij verwees me zelfs naar de telefonische helpdesk mocht er toch nog iets onduidelijk zijn.

Heb het dan ook maar even uitgeprobeerd; het telefoon nummer was meermaals bezet, dit is natuurlijk wat minder, maar later op de dag werd ik terug gebeld. Dit vond ik wel netjes! Persoonlijk vind ik de mail of chat voldoende, omdat ik dan zaken makkelijk kan archiveren, maar zeker leuk dat het kan..

Klantenservice wat mij betreft dus zeker een pluspunt!

Voortgang

Inmiddels is het al dag 7 en is het wel leuk om een kleine samenvatting te geven. Dit soort momenten vind ik altijd moeilijk te beschrijven, maar om eerlijk te zijn. Er zijn weinig negatieve dingen die ik kan opnoemen.

Het positieve is dat ik totaal geen gevoel had dat het een daadwerkelijk dieet was. Ik had geen honger of energie verlies. De recepten zijn goed, ook de zonen en mijn man eten met plezier mee.

Belangrijker nog is dat ik me gewoon goed voel en dat ik op 7 dagen reeds 4 kilogram kwijt ben. Ik woog eerst 76 kilogram en nu nog 72 kilogram, een zeer fijn resultaat dus! Ik ben in deze week overigens ook wel 2 maal gaan sporten, hoewel dat geen vereiste is.

Hoe dan ook, Ik ben zeer tevreden en dat straalt van me af want zelfs mijn man zei me vandaag dat ik er gelukkig uit zag.

Mijn Eind Beoordeling

Als je de tijd en moeite hebt genomen om de hele review door te lezen (mocht je dat niet hebben gedaan neem ik je niets kwalijk hoor, het is een flinke stuk geworden;) weet je waarschijnlijk al wat ik ga zeggen. Je kunt duidelijk merken dat het dieet is samengesteld door specialisten die weten wat ze aan het doen zijn. Het Vitadis dieet is effectief een mooie verbetering van het eiwit dieet.

Het eten is erg goed en het feit dat je het hele dieet vanuit huis kunt volgen (je hoeft niet langs een dieet consulent of iets dergelijks) maakt het uiterst flexibel.

Er loopt momenteel een unieke kortingsactie dus ik zou zeggen, probeer het zeker uit! Ik steek mijn hand ervoor in het vuur dat je niet teleurgesteld zal zijn!

Uitproberen zonder risico? Start met de Vitadis probeerbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>