Vitadis dieet en sporten

Wanneer je het vitadis plan bekijkt zal je merken dat er weinig of niet gesproken wordt over sporten. Hoe komt dat? Is sporten niet nodig om blijvend af te vallen?

Het succes van het vitadis dieet is te wijten aan het feit dat het perfect past in een drukke levensstijl, waardoor het geschikt is voor iedereen én makkelijk vol te houden is. Je hoeft je na een lange werkdag niet in het zweet te trainen in de gym, je slankt namelijk af dankzij de aangepaste voeding en recepten die met het vitadisdieet geleverd worden. Voeg daarbij de goede begeleiding en coaching en je hebt alles in handen om gezond én blijvend af te slanken.

Uiteraard wil dat niet zeggen dat sport en beweging niet samen gaat met het vitadisdieet. Wil je sneller afslanken, je figuur strakker maken of werken aan je kracht, dan zijn er verschillende oefeningen die je gewoon thuis kan doen. Maar zoals je weet; het is geen verplichting!

3 oefeningen om sneller af te slanken

1. De squat

squat

De squat is een basis oefening in de fitness waarmee je verschillende spieren oefent; je been- en bilspieren maar ook je core – de buik- en rugspieren. De squat is daarom een belangrijke oefening om je kracht-  en uithoudingsniveau te verhogen.

Een bijkomend voordeel van deze oefening is dat je – net doordat je meerdere spiergroepen gebruikt – ook spiermassa gaat opbouwen. Dat zorgt ervoor dat je er strakker uitziet, en dat je ook in rust meer calorieën gaat verbranden. Heb je een actief beroep of sport je vaker? Dan zal de squat je helpen om blessurevrij te blijven.

Uitvoering 

Herhaal deze stappen 10x (start met 2 series)

 • Sa rechtop met je benen op schouderbreedte uit mekaar
 • Maak je rug hol: houd je buik in en steek je borst naar voren
 • Houd je armen gestrekt voor je uit
 • Zal nu langzaam door de knieën, alsof je op een stoel gaat zitten
 • Zak nu door totdat je bovenbenen horizontaal staan
 • Kom terug overeind

2. De pushup

pushup

Ook de pushup is een gekende fitness oefening. Hiermee verstevig je je borstspieren en de achterkant van je bovenarm, de triceps. Net als bij de squat train je daarnaast ook je buik- en rugspieren en draagt deze oefening bij aan het opbouwen van spierkracht en -massa.

Wanneer je regelmatig pushups doet zal je merken dat je algehele conditie erop vooruit gaat. Let er wel op dat je de pushup goed uitvoert, anders kan je de verkeerde spieren gaan belasten.

Uitvoering 

Herhaal deze stappen 10x (start met 2 sessies)

 • Ga op handen en tenen liggen, je armen iets meer dan schouderbreedte van mekaar
 • Zak door je armen met je neus richting de grond
 • Houd je ellebogen dicht tegen je lichaam
 • Houd je lichaam kaarsrecht tijdens de oefening
 • Houd de lage positie even aan
 • Duw jezelf vanuit je armen snel terug omhoog.

Let op; het kan zijn dat de gewone pushup te zwaar voor je is om mee te starten. Als alternatief zou je dan op je knieën kunnen zitten om de pushup te doen, of je opdrukken terwijl je op het aanrecht leunt.

3. De plank

plank

De laatste oefening die we in deze post zullen bespreken is de plank. Met deze oefening train je de rechte en schuine buikspieren én de rugspieren. De plank is niet alleen goed goed af te slanken, maar zal ook je lichaamshouding verbeteren. Er zijn verschillende variaties van de plank maar we bespreken hier de basis versie.

Uitvoering 

 • Start op je ellebogen en knieën, met de handen in mekaar gevouwen
 • Strek je benen zodat je steunt op je tenen, met je voeten je heupbreedte van mekaar
 • Kijk naar de vloer en houd je rug kaarsrecht. Zorg dat je je rug niet kromt of je achterste in de lucht duwt
 • Houdt deze positie zo lang mogelijk aan – 45 seconden om te beginnen

Deze oefeningen zijn perfect om thuis mee te starten. Ze zullen je helpen je lichaam sneller strak te maken. Zoals gezegd; het is geen vereiste om te sporten bij het vitadis dieet, maar het kan je helpen om je nog sneller fit te voelen. Een betere stimulans is er niet :)

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>